söndag 18 maj 2008

I torsdags var vi och skrev på kontraktet för tomten, så nu finns det ingen återvändo. Vi träffade då vår blivande granne Pasi (han som styckade av tomten) för första gången, verkar vara en trevlig och resonabel person.

Det var tur att jag skrev "99.9% säkra på att det blir Villa Frisk", för efter att ha varit på tomten och placerat ut huset med pinnar lutar det i stället åt Villa Härlig (http://www.bjorklidenhus.se/favorit/villa_harlig/). Anledningen är att vi vill placera husets långsida längs tomtens kortsida i stället för tomtens långa sida. Då blir ljusförhållandena annorlunda och då vill vi ha ett hus som släpper in ljus i husets sällskapsrum från husets båda långsidor.


Huset ska spegelvändas och väggarna till "Sovrum 8.8 kvm" ska tas bort. Sen ska vi också spegelvända de två fönsterna och altandörren i vardagsrummet. Kaminen ska vi placera i vardagsrummet där kök, tvättstuga och vardagsrum möts. Förutom bättre ljusinsläpp ger det här huset oss 5 kvm mer kök+vardagsrum än Villa frisk och slutligen så får Susanne sitt lilla bibliotekshörn (där sovrummet var) som hon drömt om. Härlig har samma boyta, ytermått och fina farstukvist som Frisk.

Allt detta är dock beroende på att kommunen ger oss dispans att bygga 5.5 m från tomtgräns mot gata istället för 6 m. Efter att ha pratat med en handläggare har vi visst hopp, men man vet inte säkert förrän vi fått bygglovet.

Vissa av er trodde att vi skulle måla huset gult, eftersom huset på bilden var gult, men så är inte fallet. För att få en känsla för hur vi tänkte måla huset, gå till http://www.vastkustvillan.se/menu/sv/farglaggetthus.html Tänk er något mitt emellan den ljusgråa och den mörkgråa fasadfärgen, välj svarta stuprör, spröjs på, röda fönsterfoder och vit ytterdörr och fönsterbågar. Vi tvistar lite om vi ska ha tegelröda eller svarta takpannor, vad tycker ni?

Kaminen vi ska ha heter Slivia och kommer från Handöl: http://www.handol.se/modeller/silvia.asp?ID=INTRO&MENY=SILVIA

1 kommentar:

Peter och Åsa sa...

Hej, såg att ni ska bygga Härlig i stället för Frisk, det blir säkert bra! Men inte lika bra som frisk förstås ;)
Jag svarade på ert inlägg via mail.
Ska med nöje följa ert lilla projekt!
Lycka till