tisdag 20 maj 2008

Nu har vi ändrat oss igen...

Det börjar bli lite pinsamt, men nu har vi bytat hus igen, för andra gången. Efter att ha diskuterat placeringen av olika husmodeller på plats på tomten med Björklidenhus VD insåg vi 2 saker. 1) Extrakostnaderna för tomtschaktning och skaftväg (skaftvägen bekostas gemensamt av oss och den avstyckande grannen) blir avsevärt högre än vi räknat med. 2) Det är inte alls så svårt att få plats med Villa Trendig som vi trott. Så Villa Trendig blir det, det är det hus i favorit-serien vi egentligen tyckt bäst om hela tiden, men vi trodde inte att den skulle få plats.

http://www.bjorklidenhus.se/favorit/villa_trendig/

Samtliga av de smalare fönsterna går ända ner till golvet, läckert eller hur? Vi ska spegelvända huset och placera braskaminen i vardagsrummet, mitt på husets kortsida mellan de 2 smala fönsterna. Trendig är 100 + 59,5 (golvyta 72,5) kvm stort.I och med att Trendig har 10 kvm större nedanvåning än de hus vi funderade på tidigare så behöver man inte ta bort ett sovrum för att få ett stort vardagsrum. Det gör att vi till en början klarar oss med en oinredd ovanvåning. Det blir en isolerad ovanvåning med trappa installerad och pluggade vatten- och avloppsrör uppdragna, så vad som kvarstår är att bygga väggar, lägga golv och tapetsera (ska vi försöka göra själv) och fixa badrum (ska vi leja bort). På så vi sparar vi in en del av de extra pengar vi måste lägga på tomten.


I lördags var vi hos Lhånös Kakel i Enköping och såg ut vilket kakel vi vill ha i badrummet. Det blir ett ljusbeige/gult kakel i storleken 32x90 cm på väggarna och 30x30 cm stora bronsfärgade kakelplattor på golvet. Bakom toaletten och på båda sidorna om handfatet ska vi ha smala ränder med bronsfärgad mosaik.

Inga kommentarer: