fredag 9 maj 2008

Var, vad och varför

Vi har alltså köpt en tomt på Rönnvägen 2 i Barkarby, 13 minuter promenad från pendeltågsstationen och därifrån 15 minuter till Stockholms central. Och det är huvudskälet till varför vi köpte tomten. Vi vill korta vår restid med 20-25 minuter per dag och bli av med det dagliga bilberoendet (Att ta bussen till tåget från där vi bor i dag är inte kul).

Vi är till 99.9% säkra på att det blir en Villa frisk från Björklidenhus favoritserie, men vi ska göra några små förändringar; ta bort väggen mellan vardagsrummet och det lilla sovrummet, bygga upp en ny halvmeter bred vägg snett framför trappan, ovanför garderoberna (vi vill avskilja köket lite grann) och sätta in en rad underskåp och bardisk ut från väggen mellan köksfönstret och vardagsrumsfönsterna. Vi ska ha en braskamin i vardagsrummet direkt till höger om öppningen mellan vardagsrum och hall. Kanske ska vi ha en altandörr på husets högra kortsida, i det borttagna sovrummet (vi får se om det är byggtekniskt möjligt och vad det kostar). Ovanvåningen blir inredd från start med två sovrum, ett allrum med takfönster och ett badrum. Huset är på 90 + 54 (golvyta 64) kvm.

Tomten vi har köpt (eller nästan, vi har inte skrivit under kontraktet ännu) är en sluttningstomt på 703 kvm under avstyckning. Halva tomten är upphöjd med en stenmur och det är på den platån som huset ska stå. Platån ska dessutom höjas med en 80-90 cm för att komma i nivå med stamfastighetens (den beiga putsade villan på bilderna) nivå. Den ligger i ett uppvuxet villaområde. Nedan ser ni bilderna från mäklarannonsen. Den sluttande vägen ni ser på bild 1,3 och 11 är stamfastighetens befintliga uppfart, den ska tas bort och flyttas till den östra kanten av tomten (som man ser på bild 2).

2 kommentarer:

Ingemar sa...

Hej Anders & Susanne
Fin tomt med bra läge
Snåla inte på huset
Pappa

Anonym sa...

Grattis till nya huset, eller, ja.. tomten i första läget. :)